Ortiješ bb, Mostar

uz Zračnu Luku

Naručite vozilo

24/7 Korisnička podrška

Viber & WhatsApp

+387 63 899 434

Uslovi najma

Opći uvjeti

  • Minimalno 21 godina starosti
  • Minimalno 3 godine posjedovanja vozačke dozvole
  • Obavezna identifikacija – osobna iskaznica, putovnica, vozačka dozvola

 

Trajanje najma

  • Minimalno trajanje najma je 2 dana
  • Vrijeme preuzimanja i vraćanja vozila trebaju biti isti, uz toleranciju od 60 minuta zakašnjenja. Po isteku ovog prekoračenja dolazi do obračunavanja novog dana najma vozila

 

Plaćanje 

  • Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila, i to gotovinom, kreditnom karticom (Visa, Mastercard), uplatom na račun (pravna lica)

Preuzimanje i vraćanje vozila

  • Vozilo se može preuzeti i vratiti u našoj poslovnici, a moguća je i dostava, odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice na dogovorenoj lokaciji
  • Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan standardnog radnog vremena
  • Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila, pri čemu savjetujemo da zajedno sa našim službenikom pregledate vozilo

 

Osiguranje vozila

Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale točenjem pogrešne vrste goriva i štete nastale svjesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biti će naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati. Ukoliko vam je potrebno dodatno osiguranje, obratite nam se!

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA! Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krađe biti će naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik je potrebno napraviti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

 

POSTUPCI u slučaju nesreće, štete i krađe vozila

Klijent je obavezan da postupi na sljedeći način: 
– ODMAH da obavijesti policiju i Rent A Car “E.T.” o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
– Zapisati podatke o drugim učesnicima u nesreći, odnosno događaju 
– Ispuniti izvješće o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila
– Napisati kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta

 

ZABRANE I NEOVLAŠTENO UPRAVLJANJE VOZILOM

– ZABRANJENO je iznajmljenim vozilom putovati u sljedeće države i područja: Rusija, Bjelorusija, Kosovo, Albanija, i Turska. OSIGURANJE NE VAŽI za ova područja.
– Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, lijekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.
– Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač ili dodatni vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se upiše dodatni vozač, uz odobrenje Rent A Car “E.T.” , prilikom preuzimanja vozila.
– Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korištenje neovlaštenim licima, licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

Dostupna vozila